Christoffer Wiklöw

Modeåret 2010

In Uncategorized on January 18, 2010 at 8:28 am

Lyssna upp! Jag ska säga hur modeåret 2010 kommer bli för kvinnor och män!

Det är bäst för ett att ni lyssnar för jag hade rätt 2009: “black is the new black”. Titta tillbaka på alla kollektioner från de stora modevaruhusen så ser ni beviset. Dessutom sa jag sedan att min stil kommer bli den nya; nitar, silver, metall, guld och svart. Fokus på läder, skinande svarta detaljer etc. Det har också hänt, och kommer fortsätta in i detta år.

Modeåret 2010:

Män: det kommer bli en gradvis övergång till en alltmer större acceptens för kläder som förut ansågs vara för feminina: kläder med kurvor, åtsittande kläder, konstrast mellan tight och loose, fortfarande dova färger, nitar blir stort, och ännu mera väskor för mannen. (detta kan vi se genom de nya kläderna som börjar komma till exempel H&M’s omlott-kjol).

Kvinnor: detta år kommer inte bli så omvälvande som för männen. Kaxiga kläder, och eftersom modet hos männen glider mot det feminina, kommer modet för just kvinnor att ännu mer accentuera de kvinnliga dragen (för att visa var gränsen mellan könen verkligen går).

Så,

slutordet: Modeåret 2010 kommer bli störst för männen då det blir den största förändringen på år. För kvinnor blir det mer kvinnligt än föregående “motorcykelmannens bitch”. Modeåret 2010 blir en kamp mellan könen där mannens mode kommer ta sig an alltmer territorium på det som förut ansågs kvinnligt. Vi kommer också alltmer ser fler modevaruhus för män, större medialt utrymme för männens mode och grooming, mer fåfänga etc.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: